ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Херсонщині поліція закрила справу щодо погроз депутата журналісту

19.09.2019, 10:32
Фото – campustraining.es
Фото – campustraining.es

Каховські поліцейські закрили кримінальне провадження щодо погроз депутата Херсонської облради фізичною розправою журналісту Олегу Батурину.

Про закриття справи представнику Інституту масової інформації в Херсонській області повідомила заступниця начальника слідчого управління ГУ НП Наталя Іванюк.

“В області за останні два роки було відкрито два кримінальні провадження за статтею 354 ч. 1. Одне з них передали (до ГУ СБУ. – Ред.), а інше було закрито ще влітку”, – повідомила вона.

Як повідомляє представник ІМІ з посиланням на джерела в поліції, справу було закрито ще 12 червня – менш ніж за місяць з дня повідомлення про погрози.

Про те, що справу закрито, журналіст Олег Батурин дізнався, коли представник ІМІ звернувся до нього за коментарем.

“Із заявою до Каховського відділу поліції я звернувся 16 травня. Розмов із поліцією з цього приводу в мене було тільки дві – під час подачі заяви та під час надання пояснень в якості потерпілого. Все. Більше ніхто на мене не виходив, не телефонував, нічого не повідомляв. Про закриття цього кримінального провадження, підстави для цього, коли саме закрили, – я нічого не знаю. Мені про це ніхто не повідомляв”, – сказав Батурин. 

“Але я навіть не сумніваюся, що в поліції мою заяву просто поклали під сукно і що нею абсолютно не займалися через страх зробити щось “не так” депутату обласної ради, кандидату в народні депутати від партії, яка відкрито проводить антиукраїнську політику. В тому, що так і буде, я навіть не сумнівався. Адже при спілкуванні зі слідчими мені дали зрозуміти, що, якщо я сам не знайду свідків того, що вчинив Філіпчук, ця справа не має ніяких перспектив. Але я просто переконаний, що поліція навіть шукати чи опитувати свідків не стала. Також я впевнений, що більшість свідків погроз Філіпчука просто побоялись би сказати щось проти нього. Хоча всі вони приходили разом із ним на сесію Каховської райради (після якої і стався сам інцидент)”, – розповів журналіст.

Як повідомляв ІМІ, 16 травня в Каховці депутат Херсонської обласної ради від “Опозиційного блоку” Павло Філіпчук погрожував фізичною розправою власному кореспонденту газети “Новий день” Олегу Батурину, пообіцявши “переламати коліна”.

Журналіст впевнений, що депутат погрожував йому саме через його професійну діяльність. 

Сам депутат облради Павло Філіпчук у коментарі представнику ІМІ заявив, що не погрожував Батурину. 

За цим фактом поліція внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 345-1 ч. 1 ККУ.

У 2018 році голова постійної комісії з питань бюджету та фінансів і депутат Херсонської обласної ради від “Опозиційного блоку” Павло Філіпчук подав позовну заяву про “захист честі, гідності, ділової репутації” проти журналіста Олега Батурина і редакції газети “Новий день” через журналістське розслідування “Мільйони гривень – коту під хвіст”.

У матеріалі йшлося про блокування рахунків Каховської міськради та стягнення з міської ради майже 2,6 мільйона гривень на ліквідацію боргів перед кредиторами комунального підприємства “Наш дім”.

Павло Філіпчук вимагав визнати недостовірними відомості, опубліковані в зазначеній статті, зобов’язати редакцію газети “Новий день” спростувати її та стягнути з відповідачів судові витрати. Проте Каховський міськрайонний суд Херсонської області 1 лютого 2019 року відмовив депутату в задоволенні позову.

Liked the article?
Help us be even more cool!