ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд розгляне справу за обвинуваченням Шабуніна у нападі на Філімоненка 21 вересня

08.08.2018, 15:57
Фото - fakty.ictv.ua

Судовий розгляд справи за обвинуваченням керівника Центру протидії корупції Віталія Шабуніна у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 345-1 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо журналіста) відкладено на 21 вересня.

Про це повідомляється на сайті Судової влади з посиланням на прес-службу Дніпровського районного суду Києва.

Судовий розгляд кримінального провадження №12017100040007940 відкладено за клопотанням сторони захисту, йдеться у повідомленні.

Як повідомляв ІМІ, 9 лютого Дніпровський районний суд міста Києва розпочав розгляд по суті справи щодо голови правління громадської організації “Центр протидії корупції” (ЦПК) Віталія Шабуніна, якого звинувачують за статтею 345-1 “Погроза або насильство щодо журналіста” Кримінального кодексу України.

30 січня адвокати Віталія Шабуніна заявили у Дніпровському районному суді м. Києва, що результати медичної експертизи могли бути сфабриковані і не можуть бути доказом у справі про Всеволода Філімоненка. Сам Шабунін визнав, що він вдарив Філімоненка, оскільки той, як заявив керівник ЦПК, провокував його колегу. Також Шабунін заявив, що він не погоджується з кваліфікацією прокуратури, оскільки потерпілий не є журналістом, а “відомий йому як провокатор”.

26 лютого Дніпровський районний суд м. Києва під час засідання у справі щодо голови правління “Центру протидії корупції” (ЦПК) Віталія Шабуніна допитав свідка – соратника Всеволода Філімоненка.

Адвокати наполягають на іншій кваліфікації злочину, що відповідає реальному вчинку, а саме – “населення удару без наслідків”, ст. 126 Кримінального кодексу.

16 серпня 2017 року голові правління Центру протидії корупції Віталію Шабуніну оголосили підозру в нанесенні тілесних ушкоджень середньої тяжкості громадянину Всеволоду Філімоненку, який представляється журналістом. Йому інкримінують статтю 122 Кримінального кодексу “Умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження”. У документі вказано, що 8 червня 2017 року біля Дніпровського військкомату Києва Шабунін завдав одного удару по обличчю Філімоненка, що “спричинило тривалий розлад здоров’я останнього у вигляді закритої травми обличчя”.

15 січня 2018 року слідчі перекваліфікували справу щодо голови громадської організації “Центр протидії корупції” Віталія Шабуніна. Тепер йому інкримінують частину 2 статті 345-1 Кримінального кодексу України “Погроза або насильство щодо журналіста”.

18 січня громадські організації “Інститут масової інформації” та “Детектор медіа” заявили, що вважають безпідставною зміну статті Кримінального кодексу України у справі про сутичку Віталія Шабуніна зі Всеволодом Філімоненком, оскільки вона не пов’язана з журналістською діяльністю Філімоненка.

Liked the article?
Help us be even more cool!