ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд РФ долучив висновки незалежної експертизи до справи блогера Мемедемінова

28.08.2019, 11:09
Фото – Антон Наумлюк, Радіо Свобода

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону задовольнив клопотання захисту кримськотатарського блогера Нарімана Мемедемінова щодо долучення до матеріалів справи рецензії незалежного експерта.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на “Кримську солідарність”.

“Адвокат Семедляєв вніс клопотання про долучення до матеріалів справи рецензії незалежного експерта на “Експертний висновок у кримінальній справі”, зроблений на запит слідства. Суд постановив задовольнити клопотання”, – йдеться в повідомленні.

Крім того, суд задовольнив клопотання Мемедемінова про ознайомлення з відео в матеріалах його справи.

За даними “Кримської солідарності”, сторона звинувачення закінчила надавати докази у справі Мемедемінова. Водночас суд не допитав останнього свідка звинувачення у зв'язку з тим, що його “не змогли доставити до суду”.

Мемедемінов на засіданні висловив думку, що неявка свідка пов'язана з фальсифікацією доказів, оскільки “попередні протоколи допитів свідків і свідчення цих самих свідків у суді дуже різнилися”.

Наступне засідання у справі Мемедемінова призначене на 4 вересня.

Як повідомляв ІМІ, 25 червня 2019 року Північно-Кавказький суд у Ростові-на-Дону розпочав розгляд по суті справи кримськотатарського блогера Нарімана Мемедемінова.

22 березня 2018 року співробітники силових відомств Росії затримали та помістили в ізолятор тимчасового тримання в Сімферополі кримського громадянського журналіста Нарімана Мемедемінова. 23 березня суд заарештував Мемедемінова.

Затриманому висунуто звинувачення за ч. 2 ст. 205 Кримінального кодексу РФ (“Публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, вчинені з використанням мережі Інтернет”).

Прокуратура АРК 23 березня 2018 року внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 (“Незаконне позбавлення волі або викрадення людини”), ч. 2 ст. 162 (“Порушення недоторканності житла”) Кримінального кодексу України.

Liked the article?
Help us be even more cool!