ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд продовжив домашній арешт підозрюваному в розпиленні газу в прес-клубі “Новий день”

20.03.2019, 12:48

18 березня Херсонський міський суд Херсонської області продовжив підозрюваному у вчиненні хуліганських дій в приміщенні прес-клубу “Новий день” строк дії запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту до 18 квітня. Про це повідомляється на сайті судової влади України.

Чоловік підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною четвертою статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, що супроводжується особливою зухвалістю, вчинене групою осіб з застосуванням предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень) та частиною першою статті 171 Кримінального кодексу України (умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

З матеріалів вбачається, що 18 січня 2019 року підозрюваний, перебуваючи в приміщенні прес-клубу видання “Новий день”, діючи за попередньою змовою з групою осіб, вчинив зрив масового заходу – конференції за ініціативи громадської організації “Український транспортний союз”, проведення якої було попередньо погоджено з органами місцевої влади. Водночас підозрюваний безпричинно та демонстративно, ігноруючи загальноприйняті норми моралі та зауваження, гучно ображав присутніх грубою нецензурною лайкою та розпилив газовий балончик у приміщенні прес-клубу.

Як повідомляв ІМІ, 18 січня в Херсоні невідомі чоловіки розпилили сльозогінний газ у приміщенні офісу газети “Новий день” та стріляли по вікнам. У цей час у приміщенні відбувалася прес-конференція одеських підприємців.

Журналіст видання ПІК Олександр Корняков, який був на місці події, розповів представнику ІМІ, що, окрім невідомих чоловіків, газ розпилював і голова обласної організації Соціалістичної партії Кирило Стремоусов, який представляється журналістом.

23 січня Херсонський міський суд обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту до 19 березня голові обласної організації Соціалістичної партії Кирилу Стремоусову, підозрюваному правоохоронними органами в розпиленні газу та стрілянині 18 січня в Херсоні в прес-клубі “Новий день”.

Liked the article?
Help us be even more cool!