ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд переніс засідання у справі щодо відмови у доступі волинській журналістці

16.01.2019, 11:11

Волинський окружний адміністративний суд переніс перше засідання у справі щодо ненадання відповіді на запит державного підприємства “Ківерцівське лісове господарство” журналістці Центру журналістських розслідувань “Сила правди” Оксани Ковальчук. Про це повідомляє представниця Інституту масової інформації у Волинській області.

Журналістка подала позов до суду через відмову лісогосподарства надати їй копії договорів з приватними охоронцями та громадськими формуваннями. За інформацією Ковальчук, упродовж 2016–2017 років це підприємство витратило на приватних охоронців майже півмільйона гривень.

15 січня, коли мало початися судове засідання, не з’явився відповідач. Суддя  Волинського окружного адміністративного суду Андрій Ксензюк зазначив, що на адресу суду надійшло клопотання про відкладення розгляду справи тому, що представник-адвокат “Ківерцівського лісового господарства” не має можливості бути присутнім, оскільки у цей день у той же час, об 11:30, у Волинському господарському суді розглядається інша справа.

Суд вирішив перенести розгляд справи на 23 січня на 12:00. Засідання відбудеться у Волинському окружному адміністративному суді.

Журналістка Оксана Ковальчук у суді заявила про клопотання, щоб долучити додаткові докази до справи, суддя їх прийняв.

Журналістка зацікавилася темою охорони лісгоспів після подій 26 вересня 2018 року в ботанічному заказнику у Воротневі, який ще називають “Маленька Швейцарія”, на Волині. Тоді лісівники використали спортивних людей для того, щоб “визволити” з лазні так званих відпочивальників. На місці журналістам не пояснювали, що це за люди й чому вони там перебувають уночі. За інформацією “Громадського. Волинь”, посадові особи (держслужбовці) влаштували собі пікнік та розваги на території Молодіжного лісівничого центру, який раніше відкривали лісівники Волині в заказнику “Воротнів”.

Як раніше повідомляв ІМІ, 26 вересня 2018 року Оксана Ковальчук заявила про перешкоджання її професійній діяльності з боку заступника начальника Волинського обласного управління лісового і мисливського господарства Олександра Рибчинського. Інцидент стався того ж вечора (26 вересня – ред.) на території заказника загальнодержавного значення “Воротнів” Волинської області. Зі слів журналістки,  Рибчинський застосував до неї фізичну силу, коли побачив, що вона знімає на камеру події в заказнику.

Оксана Ковальчук через суд домоглася внесення інформації за її заявою до ЄРДР. Луцькою місцевою прокуратурою 21 грудня 2018 року внесено відомості до ЄРДР про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України та ч. 1 ст. 365 КК України.

Liked the article?
Help us be even more cool!