ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналістка з Волині через суд домоглася внесення інформації за її заявою про злочин у ЄРДР

09.01.2019, 10:49
Фото Оксани Ковальчук

Журналістка громадської організації “Центр журналістських розслідувань” “Сила правди” Оксана Ковальчук через суд домоглася внесення інформації за її заявою про злочин до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Про це повідомляє представниця ІМІ у Волинській області Мая Голуб.

Так, журналістка поскаржилася 19 грудня 2018 року на бездіяльність уповноважених осіб прокуратури Волинської області з приводу невнесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей про злочин за її заявою від 2 жовтня 2018 року.

21 грудня 2018 року слідчий суддя Луцького міськрайонного суду Волинської області задовольнив скаргу Ковальчук. Зокрема, суд зобов'язав уповноважену особу прокуратури Волинської області чи іншу особу, уповноважену на прийняття та реєстрацію заяв і повідомлень про кримінальні правопорушення, внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за заявою журналістки.

Оксана Ковальчук 2 жовтня 2018 року звернулася до прокуратури Волинської області із заявою про кримінальні правопорушення, передбачені ст. 171, ч. 1. ст. 365 КК України, що полягали у перешкоджанні законній професійній діяльності і перевищенні влади з боку заступника начальника Волинського обласного управління лісового і мисливського господарства Олександра Рибчинського.

Як повідомляв ІМІ, 26 вересня 2018 року на території заказника загальнодержавного значення “Воротнів” Волинської області заступник начальника Волинського обласного управління лісового і мисливського господарства Олександр Рибчинський перешкоджав професійній діяльності журналістки Оксани Ковальчук, побачивши, як вона знімає на відео події в заказнику.

Liked the article?
Help us be even more cool!