ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд переніс розгляд клопотань про повернення майна "РІА Новини Україна"

18.06.2018, 14:18
Фото - Іван Антипенко / "День"

Херсонський міський суд переніс розгляд двох клопотань про повернення вилученого майна “РІА Новини Україна” під час обшуків у Києві. Про це повідомляє Громадське з посиланням на прес-секретаря прокуратури АР Крим Тетяну Тихончик.

“Розгляд обох клопотань перенесено. Одне – у зв’язку з неявкою заявників, інше – у зв’язку з тим, що суддя пішов до нарадчої кімнати у другій справі”, – розповіла Тихончик.

Також вона додала, що розгляд одного з клопотань перенесли на 20 червня, дата розгляду другого ж наразі невідома.

Як повідомляв ІМІ, 15 травня зранку СБУ повідомила, що розкрила діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних РФ, які використовувались країною-агресором у рамках гібридної інформаційної війни проти України. СБУ провела обшуки в розташованому в центрі Києва офісі “РІА Новини Україна” та затримала керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського.

15 травня заступник голови СБУ Віктор Кононенко повідомив, що СБУ проводить п’ять санкціонованих обшуків у справі “РІА Новини Україна” через наявну оперативну інформацію про цілеспрямовану діяльність Росії на проведення підривної інформаційної діяльності проти нашої держави.

Вишинський отримав завдання про проведення підривних інформаційних акцій в Криму, а пізніше – про підтримку “ДНР” та “ЛНР”. У нього були знайдені державна нагорода РФ “За повернення Криму” та російський паспорт.

15 травня Вишинському було оголошено про підозру в скоєнні злочину та затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Кримінальне провадження, відкрите за ч. 1 ст. 111 (“Державна зрада”) Кримінального кодексу України.

17 травня Херсонський міський суд обрав запобіжний захід керівнику інформаційного агентства “РІА Новини Україна” Кирилу Вишинському у вигляді утримання під вартою на два місяці без права внесення застави.

21 травня захист Кирила Вишинського оскаржив рішення Херсонського міського суду про арешт підзахисного.

1 червня Апеляційний суд Херсона залишив головного редактора “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського під арештом на два місяці.

1 червня головний редактор “РІА Новини Україна” Кирило Вишинський під час засідання суду заявив, що виходить з українського громадянства та звернувся до президента РФ Володимир Путіна за захистом.

3 червня у Києві до квартири головного редактора “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського проникли невідомі, в результаті чого з неї зникли деякі речі.

15 червня Херсонський міський суд переніс чергове засідання у справі керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського на 18 червня, дозволивши слідству взяти для експертизи біологічні зразки у Вишинського.

Liked the article?
Help us be even more cool!