ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд оштрафував на 595 грн чоловіка, який перешкоджав журналістам знімати сюжет про COVID-19

24.09.2021, 14:05
Фото - booking.com
Фото - booking.com

Оболонський районний суд Києва оштрафував чоловіка на 595 гривень за перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Про це повідомляє “Судовий репортер” з посиланням на вирок суду від 9 вересня.

4 квітня 2020 року знімальна група телеканалу “Україна 24” прибула на територію Оболонської набережної для зйомки відеоматеріалу про відпочинок громадян у період карантину через COVID-19 із подальшим виходом у прямий ефір.

До журналістів під’їхав автомобіль, з якого вийшов чоловік і почав ставити запитання та висловлюватись на їхню адресу в брутальній формі. На прохання оператора не заважати знімати сюжет зловмисник не відреагував і через 10 хвилин знову, умисно почав словесний конфлікт, перешкоджаючи знімальній групі вийти у прямий ефір.

Кореспондент у прямому ефірі голосно зробила зауваження та попередження громадянину щодо щодо перешкоджання професійній діяльності журналістів. Далі чоловік почав штовхати оператора та руками закривати об’єктив камери. У результаті знімальна група не змогла зняти матеріал у повному обсязі та запланованому форматі.

Суд врахував, що обвинувачений визнав вину і покаявся. Окрім штрафу він також має заплатити телеканалу  3 496 гривень моральної шкоди.

Liked the article?
Help us be even more cool!