ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд оштрафував адміна "Кременчуг online", який залучав рекламодавців з РФ

Фото – СБУ
Фото – СБУ

Автозаводський районний суд Кременчука (Полтавська область) оштрафував на 51 тис. гривень адміністратора інтернет-ресурсу “Кременчуг online”, який обвинувачувався у використанні забороненої в Україні платіжної системи “WebMoney Transfer” та залучав російських рекламодавців.

Таке рішення суд ухвалив 5 липня, повідомляє “Полтавщина”.

Суд затвердив угоду про визнання винуватості між адміністратором ресурсу та прокурором Полтавської обласної прокуратури, укладену 23 червня 2023 року. 

Також суд визнав адміністратора “Кременчуг online” винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 200 КК України (“Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення”).

Покарання у вигляді штрафу було узгоджено сторонами. Згідно з вироком суду, засуджений може сплатити штраф протягом 10 місяців з виплатою кожного місяця рівними частинами по 5100 грн.

Нагадаємо, у червні правоохоронці викрили на Полтавщині росіянина – власника новинного інтернет-ресурсу, який залучав рекламодавців з РФ. За даними слідства, для розрахунків за розміщення реклами використовували заборонену російську платіжну систему “WebMoney Transfer”.

Liked the article?
Help us be even more cool!