ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

На Полтавщині росіянин – власник новинного сайту залучав рекламодавців з Росії – СБУ

30.06.2023, 13:14
Фото – inbusiness.kz
Фото – inbusiness.kz

На Полтавщині викрито власника місцевого інтернет-ресурсу, який залучав до свого сайту російських рекламодавців, повідомила пресслужба СБУ.

"Серед його клієнтів були й такі, що маскуються під українські проєкти, але при цьому не мають ліцензії на провадження діяльності в Україні. Для розрахунків за розміщення реклами використовували заборонену російську платіжну систему "webmoney transfer", – зазначили в СБУ.

Прибуток чоловік конвертував у підпільних онлайн-обмінниках у гривні.

За даними слідства, зловмисник – громадянин РФ. Майже 20 років він жив у Кременчуці на основі посвідки на проживання. Чоловік заснував місцеве новинне інтернет-видання. В обговореннях на його форумі беруть щомісячно участь до 20 тисяч читачів.

В СБУ пояснили: через активізацію проросійськи налаштованих дискусій на форумі підприємець уже потрапляв до поля зору правоохоронців ще до широкомасштабного вторгнення.

За фактом використання забороненої російської платіжної системи під час розрахунків з рекламодавцями правоохоронці розпочали щодо нього кримінальне провадження. 

На основі зібраних доказів правоохоронці повідомили громадянину РФ про підозру в незаконній дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їхнього виготовлення. 

Liked the article?
Help us be even more cool!