ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд не пустив журналістів на засідання в справі Антоненка

07.07.2020, 11:03
Фото – скриншот з відео 5 каналу
Фото – скриншот з відео 5 каналу

Журналістів не пустили 6 липня до зали засідань Київського апеляційного суду, де розглядали скаргу захисту ветерана АТО Андрія Антоненка, підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета, повідомляє 5 канал.

Як розповіла кореспондентка 5 каналу Валерія Павленко, у представників ЗМІ виникла суперечка із судовими розпорядниками. 

Журналісти написали необхідні клопотання, але дозволу перебувати всередині їм так і не надали. 

“Спершу нам повідомили, що ми зможемо туди зайти, висвітлювати цю подію, її знімати. Утім, після цього нам судовий розпорядник апеляційного суду повідомив, що ми залишатися в судовій залі не можемо, а можемо лишити тільки камери, всередині зали не можуть залишатися навіть оператори для того, щоби якісно робити свою роботу. Нам цього не дозволили, хоча перед цим ми подавали клопотання, яке вимагав, до речі, апеляційний суд”, – розповіла журналістка.

Як зазначає канал, до зали не пустили навіть поручителів. 

Крім того, суд обмежив кількість тих, хто може взяти Антоненка на поруки, до 10 осіб. Під стінами суду за засіданням спостерігало майже пів сотні активістів – це друзі та побратими Антоненка.

Раніше підозрюваному у вбивстві журналіста Павла Шеремета – музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку – продовжили строк тримання під вартою. Захисники намагалися це опротестувати.

Liked the article?
Help us be even more cool!