ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд не коментує для ЗМІ деталі справи, але може пояснити складнощі процесу – суддя Дячук

10.09.2021, 11:45
Суддя Сергій Дячук (другий праворуч) під час засідання у справі про розстріли на Інститутській. Фото: Анастасія Власова, Громадське
Суддя Сергій Дячук (другий праворуч) під час засідання у справі про розстріли на Інститутській. Фото: Анастасія Власова, Громадське

Суд не може коментувати журналістам результати розгляду справи, проте може роз'яснити, наприклад, тривалість процесу. Про це в коментарі для Інституту масової інформації сказав суддя Святошинського суду Києва Сергій Дячук.

“Суддя викладає все у рішенні суду. Там він пише, хто і які докази подав, як він їх оцінив, які докази він вважає достовірними, а які – ні. Фактично, це і є ваш коментар. Якщо ж рішення суду, вирок, уже є – його також можна прокоментувати, але як предмет правничої практики. Що суд у такому-то питанні зайняв певну позицію”, – пояснює Дячук.

Він також додає, що суд може прокоментувати лише певні аспекти судового розгляду. Наприклад – чому процес такий тривалий.

“Так, 2016 року наш суд виходив до журналістів із пресконференцією. Інформували, який у нас обсяг роботи, наводили порівняння з іншими країнами. Взагалі наша справа (про розстріли на Інститутській – авт.) не типова для судової системи. І перші практики й підходи реалізуємо саме ми. Тому так, суддя може пояснювати, чому справа рухається повільно, чи він вважає, що темп достатній. Він може розказати які є складнощі, що заважає якісно організувати судовий процес”, – зауважує Дячук.

Більше читайте у дослідженні ІМІ про те, як ЗМІ висвітлюють резонансні судові процеси.

Liked the article?
Help us be even more cool!