ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд націоналізував майно колаборанта Балицького

Євген Балицький на тлі портрета Путіна. Фото – Запорізька обласна прокуратура

Вищий антикорупційний суд стягнув у дохід України активи окупаційного голови підконтрольної росіянам частини Запорізької області Євгена Балицького, загальна вартість яких становить понад 120 млн грн.

Таке рішення суд ухвалив, задовольнивши позов Мін’юсту, повідомляє Служба безпеки України.

Також націоналізовано майно, яким Балицький володіє через свою сім’ю – дружину, сина та батька.

Серед вилучених активів – київська компанія, яка займається ремонтом і техобслуговуванням літаків. Решта націоналізованого майна перебуває на тимчасово захопленій частині Запорізької області.

Йдеться про п’ять легких літаків, три квартири, приватний будинок, дві земельні ділянки та чотири автомобілі преміумкласу, зокрема Lexus та BMW.

Крім того, націоналізовано 100% статутного капіталу шести підприємств у тимчасово окупованому Мелітополі. Серед них – місцева телерадіокомпанія, яка працює на Росію.

Націоналізоване майно Балицького, яке перебуває в тимчасовій окупації, буде вилучене на користь України в межах майбутньої репарації, зазначила СБУ.

Як повідомляв ІМІ, у червні 2023 року Комунарський районний суд міста Запоріжжя засудив до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна і забороною обіймати посади в органах влади окупаційного голову підконтрольної росіянам частини Запорізької області Євгена Балицького.

Суд визнав його винним за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 (участь в організації та проведенні незаконних референдумів на тимчасово окупованій території за попередньою змовою групою осіб);
  • ч. 2 ст. 110 (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, за попередньою змовою групою осіб).

З 1 серпня 2022 року в окупованому Мелітополі Запорізької області розпочав роботу новий пропагандистський телеканал “ЗаТВ”. Студію телеканалу відкрили окремо від ТРК “Мелітополь” (TVM) і “МТВ Плюс”. Її відкрито під захопленою телевежею, розташованою в Мелітополі. Хоча ТОВ “Телерадіокомпанія МТВ-ПЛЮС”, згідно з даними Опендатабота, належить саме колаборанту Євгену Балицькому. Саме  його ТОВ “Лігіон” є 100% власником телекомпанії. 

Євген Балицький, за даними слідства, колишній народний депутат від забороненої партії “ОПЗЖ”, одним з перших публічно підтримав повномасштабне вторгнення РФ.

Згодом колаборанта призначили очільником окупаційної адміністрації країни-агресора на тимчасово захопленій частині Запорізької області.

Liked the article?
Help us be even more cool!