ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд на Закарпатті зобов’язав поліцію відкрити провадження за фактом ненадання інформації журналістці

27.01.2021, 10:16
Фото – inyoutube.net
Фото – inyoutube.net

На Закарпатті Виноградівський районний суд зобов’язав місцевий відділ поліції відкрити кримінальне провадження за ознаками злочину за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України. Йдеться про заяву до поліції за фактом ненадання інформації на запит журналістки інтернет-видання “Голос Карпат” Олени Мудри. 

Про це представнику ІМІ в Закарпатській області повідомила журналістка.

За словами Олени Мудри, 23 листопада 2020 року вона надіслала на адресу Виноградівської міської ради запит про наявні рішення міськради щодо земельної ділянки, де наразі проводиться будівництво. На цей запит відповіді надано не було. На другий запит на цю тему від 9 грудня 2020 року в міській раді Виноградова повідомили журналістці “про неможливість надання інформації”. 

З цього приводу Олена Мудра 24 грудня 2020 року звернулась із заявою до Виноградівського відділення поліції про вчинення кримінального правопорушення за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу, адже в запиті чітко вказано, що інформацію запитує саме представниця ЗМІ.

Утім, на початок січня представники поліції не повідомили Олену Мудру про результати розгляду заяви та чи були внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Отже, журналістка звернулася до місцевого суду.

15 січня 2021 року Виноградівський районний суд зобов’язав представника Виноградівського відділення поліції внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за заявою Олени Мудри від 24 грудня. Ця ухвала набула одразу законної сили, вона оскарженню не підлягає. 

Liked the article?
Help us be even more cool!