ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд на Одещині умовно засудив чоловіка, який погрожував журналісту

Ілюстрація ІМІ

Іллічівський районний суд Одеської області призначив один рік позбавлення волі з випробувальним терміном громадянину РФ В. Л., уродженцю села Жовтий Яр (Одещина), який погрожував розбити камеру журналісту Роману Варшанідзе під час знімання його затримання після ДТП.

Таке рішення суд ухвалив 23 серпня 2024 року, повідомляє УСІ.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 345-1 Кримінального кодексу України ("Погроза або насильство щодо журналіста").

Конфлікт, що став приводом для порушення кримінального провадження, стався в лютому цього року в Овідіополі (Одеська область). Поліцейські зупинили В. Л. за порушення правил дорожнього руху. Він відмовився показати документи, ображав правоохоронців і погрожував їм “розбірками з начальником ДАІ”. 

Головний редактор видання “Альтернатива.орг” Роман Варшанідзе, який опинився на місці події, зафіксував інцидент. Під час знімання він отримав від В. Л. расистські образи та погрози розбити камеру, які сприйняв як реальні.

Як розповів Роман Варшанідзе регіональному представнику Інституту масової інформації, він одразу подав заяву до поліції. 

“На жаль, поліція не зареєструвала повідомлення в Єдиному реєстрі досудових розслідувань, тому 29 лютого я звернувся до суду зі скаргою на бездіяльність слідчого відділення поліції в Овідіополі. 30 квітня слідча суддя Іллічівського міського суду задовольнила мою скаргу та зобов'язала зареєструвати повідомлення в Єдиному реєстрі досудових розслідувань. За результатами цієї ухвали було порушено кримінальне провадження за фактом погроз журналісту”, – розповів Варшанідзе.

Під час судового засідання 23 серпня обвинувачений визнав свою провину, а суд затвердив раніше укладену між ним та слідством угоду про визнання винуватості.

Під час іспитового строку обвинувачений зобов’язаний періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання.

Як повідомляв ІМІ, 27 червня 2024 року головний редактор видання “Альтернатива.орг” (Одеська область) Роман Варшанідзе повідомив про погрози від невідомого, що назвався співробітником головного управління розвідки.

Liked the article?
Help us be even more cool!