ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Журналіст з Одещини заявив про погрози відправити його на "нуль"

27 червня 2024 року головний редактор видання “Альтернатива.орг” (Одеська область) Роман Варшанідзе повідомив про погрози від невідомого, що представився співробітником головного управління розвідки. За словами журналіста, того дня він працював в Овідіопільському медичному закладі, де мав неприємну розмову з робочих питань з головним лікарем. 

“Після нашої бесіди, приблизно о 18 годині, мені зателефонувала особа, яка представилася як представник головного управління розвідки, і пригрозила, що, якщо я ще раз прийду до лікаря, він мене відправить на “нуль”. Я відповів, що нехай запускає процедуру, адже цю справу не залишу без уваги”, – написав журналіст.

Регіональному представнику Інституту масової інформації в Одеській області Роман Варшанідзе розповів, що 28 червня правоохоронні органи зареєстрували кримінальне провадження за статтею 345-1 Кримінального кодексу України, погроза або насильство щодо журналіста. 

“7 липня я розмовляв зі слідчим, інформації про особу, яка телефонувала, ще не встановлено, цим займається оперативний підрозділ. З того часу тиску більше не було”, додав журналіст.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!