ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд Москви оштрафував Google через відмову видалити інформацію про війну рф проти України

21.04.2022, 14:20
Фото – cursoductor.com.br
Фото – cursoductor.com.br

Суд у Москві оштрафував компанію Google на 4 млн рублів (приблизно 1 мільйон 340 тисяч гривень) через відмову видалити інформацію про війну рф проти України.

Таке рішення суд ухвалив 21 квітня, повідомляє Радіо Свобода з посиланням на російський Інтерфакс.

Суд зазначив, що компанія вчинила адміністративне правопорушення, відмовившись видалити “недостовірну інформацію” про війну в Україні, зокрема про кількість загиблих, “а також екстремістські висловлювання на адресу росіян і керівництва РФ”.

22 квітня суд має намір розглянути ще один аналогічний протокол щодо Google. За даними РІА Новини, компанію звинувачують у поширенні в сервісі YouТube відео із закликами до терактів у росії.

Також компанія зобов’язана повідомляти користувачам, що є “порушником російського законодавства”.

Раніше Федеральна служба з нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій та масових комунікацій (Роскомнагляд) оголосила про запровадження “запобіжних заходів інформувального й економічного характеру” проти корпорації Google за, як стверджують у відомстві, “численні порушення російського законодавства”.

Іншими словами, Google тепер заборонено рекламувати себе, свої сервіси й продукти на території Росії. Також компанія зобов’язана повідомляти користувачам, що є “порушником російського законодавства”.

У Роскомнагляді заявляють, що відеохостинг YouTube, яким володіє Google, став одним із ключових майданчиків поширення “фейків” про перебіг “військової спецоперації” (так у росії називають вторгнення в Україну), які дискредитують російських військовослужбовців.

Після початку російського вторгнення в Україну російська влада неодноразово вимагала від YouТube цензури матеріалів, які, на їхню думку, є недостовірними чи антиросійськими. З’явилися повідомлення, що в росії можуть заблокувати відеохостинг.

Як повідомляв ІМІ, 11 березня YouTube повідомив про блокування у всьому світі каналів російських ЗМІ, фінансованих державою, і припинення всієї монетизації в рф.

Також YouTube відімкнув усі функції монетизації для мешканців росії. Відповідне повідомлення отримали блогери, які раніше заробляли на своєму контенті.

Liked the article?
Help us be even more cool!