ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд Чернівців оштрафував на 850 грн нападника, який облив журналіста нечистотами

24.01.2023, 11:42
Фото – Молодий буковинець
Фото – Молодий буковинець

Шевченківський районний суд міста Чернівці визнав громадянина винним у перешкоджанні журналістській діяльності медійнику Василю Забродському та оштрафував на 850 гривень. Таке рішення суд ухвалив 16 січня, повідомляє “Судовий репортер”.

Так, 19 серпня 2021 року журналіст ТОВ “Телерадіокомпанія “ЗЕТ-ПРО” Василь Забродський прибув до приміщення центру надання адміністративних послуг на пресконференцію міського голови Чернівців Романа Клічука.

Біля входу в приміщення до журналіста наблизився незнайомець і облив його нечистотами. Згодом у судовому засіданні Забродський пригадував, що встиг помітити двох підозрілих людей, один з яких високий і з бородою, а другий – маленького зросту. Бородань побіг йому назустріч, водночас дістаючи щось із сумки, а його спільник усе знімав. Забродський почав тікати до входу в приміщення ЦНАПу, але не встиг і був облитий. Він посковзнувся, впав через поріг, нечистоти потрапили на одяг і на руки. Незнайомець щось сказав про патріотів і пішов, а він, піднявшись, пішов до вбиральні, де змив залишки нечистот, витерся своєю футболкою. І тому вийшов у приміщення коридору ЦНАПу напівоголений і в той момент зустрів директорку, яка попросила прибиральницю все вимити й дати йому якийсь халат. Одягнувши накидку, Забродський пішов на пресконференцію. Міський голова, побачивши його, начебто сильно розхвилювався.

Місцеве видання “Молодий буковинець” писало, що Забродський з’явився на пресконференцію в халаті прибиральниці й шортах, опублікувавши фото. “Свій вигляд Василь Забродський пояснив тим, що на нього здійснили напад “люди мера”, які намагалися не допустити його на пресконференцію, організовану в приміщенні ЦНАПу”, – писало видання.

На судовому засіданні потерпілий сказав, що особою, яка вилила на нього нечистоти, був саме обвинувачений. На його думку, цей чоловік співпрацює з правоохоронними органами. Водночас Забродський не заперечував, щоб винуватця покарали штрафом, без реального позбавлення волі, оскільки вважає цю людину жертвою обставин.

Нападник свою провину повністю визнав і відмовився від давання свідчень, посилаючись на статтю 63 Конституції.

На судовому засіданні був допитаний охоронець ЦНАПу, який, обідаючи, почув на вулиці крики й нецензурну лайку журналіста. 

Суд визнав нападника винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 КК України та оштрафував на 850 гривень. Як пише “Судовий репортер”, обвинувачений був учасником бойових дій, брав участь в АТО (ООС) з травня 2014 року, також він відомий як представник низки громадських організацій патріотичного спрямування.

Liked the article?
Help us be even more cool!