ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд Австралії залишив чинним штраф для X за порушення вимог щодо безпеки дітей

04.10.2024, 16:31

Федеральний суд Австралії підтримав наказ оштрафувати соцмережу Х Ілона Маска на 610 500 австралійських доларів ($418 тис. США) за відмову співпрацювати з регулятором і надати інформацію про заходи для боротьби з насильством над дітьми, яких вживає платформа. Таке рішення суд ухвалив 4 жовтня, повідомляє Reuters.

Суд постановив, що компанія мала відповісти на запит офісу комісарки з цифрової безпеки (регулятора безпеки в інтернеті) щодо інформації про заходи, яких вживає платформа для протидії поширенню дитячої порнографії.

Видання нагадує, що Ілон Маск купив X (Twitter) у 2022 році. Проте компанія стверджувала, що не зобов'язана реагувати на запит, надісланий на початку 2023 року, оскільки вона тепер є частиною нової корпоративної структури, підконтрольної Маску, що звільняє її від відповідальності.

“Якби аргумент компанії X був прийнятий судом, це могло б створити небезпечний прецедент, що злиття іноземної компанії з іншою іноземною компанією може дати їй змогу уникати регуляторних зобов’язань в Австралії”, – заявила комісарка з цифрової безпеки Джулі Інман Ґрант у своєму коментарі після оголошення вердикту.

Регулятор також подав цивільний позов проти X через недотримання вимог.

Компанія X не відреагувала на звернення видання по коментар.

Як зазначає Reuters, це не перший конфлікт між Маском і австралійським регулятором інтернет-безпеки. На початку цього року комісарка наказала X видалити дописи з кадрами поранення австралійського єпископа ножем під час проповіді.

X оскаржила цей наказ у суді, стверджуючи, що регулятор однієї країни не має вирішувати, що можуть бачити користувачі інтернету в усьому світі. В результаті австралійський регулятор відкликав позов, а X залишила дописи невидаленими.

Тоді Маск назвав цей наказ цензурою й опублікував кілька постів, де описував цей наказ, що мав застосовуватися глобально, як змову Всесвітнього економічного форуму для запровадження правил офісу комісарки у всьому світі.

Як повідомляв ІМІ, у травні 2024 року австралійський суд відхилив пропозицію регулятора з кібербезпеки продовжити дію тимчасової постанови, якою забороняється поширення в соцмережі X відео, де єпископу ассирійської церкви завдають поранення ножем. Влада назвала цю подію терактом.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!