ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд Австралії скасував заборону на поширення в X відео поранення ножем єпископа в церкві

Австралійський суд відхилив пропозицію регулятора з кібербезпеки подовжити дію тимчасової постанови, якою забороняється поширення в соцмережі X відео, де єпископу ассирійської церкви завдають ножового поранення. Влада назвала цю подію терактом, повідомляє Reuters.

Суддя Федерального суду Джеффрі Кеннетт заявив, що заяву про продовження дії судової заборони, запровадженої у квітні, відхилено. Мотиви рішення будуть оприлюднені пізніше, сказав суддя під час короткого слухання. Наступне засідання в справі заплановано на 15 травня.

Судова суперечка спричинила кілька бурхливих розмов між власником соцмережі Х Ілоном Маском і австралійськими високопосадовцями, зокрема прем’єр-міністром Ентоні Албанізі, який назвав Маска “зарозумілим мільярдером” за його заперечення щодо видалення відео. Маск опублікував кілька мемів із критикою постанови регулятора, називаючи її цензурою.

Інші платформи на кшталт Meta швидко видалили відео на запит уряду.

Федеральний суд у квітні підтримав наказ уповноваженого з цифрової безпеки, який вимагав від X видалити 65 дописів з кадрами, де на єпископа нападають з ножем під час проповіді в Сіднеї 15 квітня. Суд заявив, що ці відео є графічним зображенням насильства. Проти 16-річного хлопця, підозрюваного в нападі, висунули звинувачення в тероризмі.

Перегляд дописів було заблоковано для австралійських користувачів, але соцмережа X відмовилася видалити їх для всього світу, заявивши, що правила однієї країни не мають впливати на весь інтернет.

Минулого тижня регулятор заявив суду, що запропоноване Х рішення – блокування дописів для австралійців за геолокацією – було неефективним, оскільки чверть населення використовує VPN-сервіси, які маскують їхнє місце розташування.

Уряд країни проведе парламентське розслідування щодо негативного впливу соціальних мереж, заявивши, що ті значною мірою визначають, що австралійці бачать в інтернеті, і ці процеси майже ніяк не контролюються.

Як повідомляв ІМІ, у березні 2024 року Ілон Маск заявив, що соцмережа X розглядає можливість прибрати кількість уподобань та поширень, які наразі можна бачити під кожним дописом.

ЄС висловив застереження Ілону Маску, закликавши його погодити соцмережу Х із законами про фейки й російську пропаганду, після того, як платформа посіла перше місце за кількістю дезінформації в рейтингу всіх великих соцмереж.

ВВС встановила, що в Х профілі з платною підпискою (блакитна позначка), які платять гроші, щоб алгоритм просував їхній контент серед решти користувачів, поширюють дезінформацію про війну Росії проти України.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!