ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд арештував журналіста з Азербайджану на 18 діб

17.10.2017, 14:33
Фото - Ялчин Гахраманогли, Радіо Свобода

Бориспільський міськрайонний суд 17 жовтня обрав запобіжний захід журналісту, громадянину Нідерландів Фікрету Гусейнлі (Фікрету Гусейнову) у вигляді 18 діб арешту, який був затриманий в аеропорті “Бориспіль” у Києві на вимогу Азербайджану. Про це  повідомив адвокат Дмитро Мазурок, інформує “Детектор медіа”.

“Ми, на жаль, ми не встигли з подачею документів (про статус біженця – ред.) і його затримали на 18 діб. Його будуть утримувати у Лук’янівському СІЗО”, – сказав він.

За його словами, захист подаватиме апеляцію.

До суду Фікрет Гусейнов перебув в ізоляторі тимчасового утримання в місті Переяславі-Хмельницькому.

“Це непоганий варіант, що його арештували на 18 діб. Суддя керувався Конвенцією. Тобто дали не 40, а 18 днів. За цей час будуть нормально підготовлені всі документи”, – повідомила державний адвокат Алла Саламатова. – Будемо подавати апеляцію”.

За словами Саламатової, прокуратура також подаватиме апеляцію, “бо їх не влаштовує, що суд дав 18 діб арешту, а не 40, як вони просили”.

Як повідомляв ІМІ, 14 жовтня вранці в аеропорту “Бориспіль” був затриманий журналіст з Азербайджану Фікрат Гусейнов, який є співробітником Туран ТВ і газети Азалдиг.

У Держприкордонслужбі підтвердили цю інформацію і зазначили, що передали його до Нацполіції. Причиною затримання вони назвали те, що Гусейнов перебуває у базі розшукуваних осіб Інтерполу.

Фікрет Гусейов покинув Азербайджан 10 років тому, після того, як його викрали і жорстоко побили. Викрадачів не знайдено.

Як повідомляють колеги журналіста, Фікрат Гусейнов вже отримав громадянство Нідерландів і співпрацює із опозиційним телеканалом “Туран”, що транслюється з-за кордону.

Liked the article?
Help us be even more cool!