ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд арештував додаткові активи Медведчука та Марченко, якими управляли з рф

22.07.2022, 15:36

За матеріалами Служби безпеки України суд арештував додаткові активи нардепа Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко, якими керували з росії.

Про це повідомляє СБУ.

Рішенням суду накладено арешт, зокрема, на:

  • корпоративні права ТОВ зі статутним капіталом 38 млн грн;
  • банківські рахунки на 1,3 млн грн;
  • дві земельні ділянки площею 3 і 5 га;
  • приміщення двох готельних комплексів площею 4,5 та 2,4 тис. квадратних метрів.

За даними СБУ, бенефіціарними власниками цих активів є громадянин рф, Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко.

СБУ зазначає, що документує і викриває схеми легалізації в Україні російських грошей, спрямованих на фінансування антиукраїнської діяльності.

“Схема полягала в заведенні коштів з російських банків на зареєстроване в Україні ТОВ, власником якого є громадянин рф. Ці гроші надходили під виглядом потреб на утримання та оплату оренди двох готельних комплексів у Івано-Франківській та Закарпатській областях, котрі через низку українських компаній належать Оксані Марченко”, – йдеться в повідомленні.

СБУ зазначає, що отримала “беззаперечні докази”, що керування ними здійснювалося безпосередньо з росії, і встановила весь перелік цих російських суб’єктів.

Досудове розслідування триває і проводиться ч. 1 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України) та ч. 2 ст. 209 (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом).

Як повідомляв ІМІ, 23 червня Личаківський районний суд Львова розпочав попереднє засідання в справі щодо підозрюваного в державній зраді та розграбуванні національних цінностей нардепа Віктора Медведчука. На всіх стадіях засідання проводитимуть у закритому режимі.

2 червня ДБР завершило досудове розслідування в кримінальному провадженні за підозрою народного депутата від політичної партії “Опозиційна платформа – За Життя” Віктора Медведчука в державній зраді (ст. 111) та порушенні законів та звичаїв війни (ст. 438) КК України.

СБУ затримала Медведчука 12 квітня. 16 квітня Личаківський районний суд Львова обрав Віктору Медведчуку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Медведчук перебував під домашнім арештом, але перед початком широкомасштабного вторгнення зник і переховувався. За даними УП, у правоохоронців була інформація, що підозрюваний залишив свій маєток орієнтовно 24 лютого, вимкнув телефони й відтоді не виходив на зв'язок. 

Медведчука підозрюють у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації.

Liked the article?
Help us be even more cool!