ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд арештував чоловіка, який насміхався над загиблими військовими на Майдані в Києві

У Києві суд узяв під варту чоловіка, якого раніше затримали після оприлюднення в мережі відеоролика, де він насміхався над загиблими військовими біля їхнього місця вшанування на майдані Незалежності.

Як повідомляє пресслужба Служби безпеки України, чоловіку було повідомлено про підозру за частинами 1 та 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

За даними слідства, чоловік, який є вчителем музики, виявився ідеологічним прихильником кремлівського режиму. Після приватних занять записував провокативні відеоролики та публікував проросійські фейки.

Затриманий, який принижував українських військових. Фото – СБУ

Під час розслідування СБУ встановила, що він створив два телеграм-канали, в яких  героїзував російських окупантів, поширював дезінформацію про Сили оборони, чекав на захоплення Києва та “приєднання” України до складу РФ.

Суд узяв його під варту 10 жовтня без права внесення застави. Йому загрожує до восьми років в'язниці.

Як повідомляв ІМІ, 7 жовтня в Києві затримали чоловіка, який на Хрещатику принижував загиблих військовослужбовців. Розпочато кримінальне провадження про виправдовування чи визнання правомірною збройної агресії РФ проти України (ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України).

Liked the article?
Help us be even more cool!