ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Студентці, яка очолила проросійське видання в Бердянському районі, повідомили про підозру

15.03.2023, 18:00
Фото – zap.gp.gov.ua
Фото – zap.gp.gov.ua

Правоохоронці повідомили про підозру в колабораційній діяльності студентці окупованого селища Чернігівка (Запорізька область), яка очолила місцеву пропагандистську газету та популяризує російських окупантів.

Про це повідомила Запорізька обласна прокуратура.

За даними слідства, 20-річна студентка юридичного факультету одного з вишів Запоріжжя після окупації Бердянського району добровільно пішла на співпрацю з ворогом. 

“Очоливши в Чернігівці проросійську молодіжну структуру, вона організовувала пропагандистські акції на підтримку окупаційної влади, до яких залучала місцеву молодь. Активно брала участь у публічних заходах, присвячених святкуванням державних свят країни-агресора”, – повідомляє прокуратура.

У травні 2022 року окупанти призначили її “головним редактором” місцевої газети. “Працюючи на цій посаді, через друковане видання  популяризувала незаконні органи влади  окупованої Чернігівки. У своїх публікаціях вона всіляко підтримувала окупаційну владу та закликала мешканців району до її визнання. З жовтня 2022 року підозрювана добровільно зайняла посаду начальника “відділу із взаємодії з населенням та громадськістю”, створеного у структурі так званої “Військово-цивільної адміністрації смт Чернігівка”, – йдеться в повідомленні.

Фігурантці справи повідомили про підозру в колабораційній діяльності (ч. 5, ч. 6 ст. 111-1  КК України). 

Як повідомляв ІМІ, у липні 2022 року під санкції Європейського Союзу потрапив запорізький колаборант-пропагандист Володимир Рогов, який веде антиукраїнську діяльність на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

Liked the article?
Help us be even more cool!