ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Стратком: Росіяни спробували розмістити псевдостаттю через одеське медіа

Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки (Стратком) повідомляє, що росіяни спробували розмістити псевдостаттю через одеське інтернет-видання “Одеса Онлайн”, прикриваючись Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України.

Видання отримало 26 липня на електронну адресу листа від нібито ГУР з проханням опублікувати статтю під назвою “Настав час повертати своє!”.

Центр стратегічних комунікацій з'ясував, що ГУР не надсилало жодних листів до місцевих медіа.

Крім того, зазначає центр, стаття має явні ознаки російського “вкиду”, адже в ній описується несприятлива ситуація на фронті, а в зриві мобілізації безособово звинувачують керівництво країни.

Також у статті стверджується, що нібито:

  • військове командування бере на себе повноваження щодо мобілізації;
  • заохочується інформування правоохоронних органів про людей, які ухиляються від виконання конституційного обов'язку;
  • стверджується, що представники ТЦК мають дозвіл на використання без будь-яких підстав зброї для затримання військовозобов'язаних.

“Таким чином пропагандисти хочуть викликати супротив серед громадян щодо вступу до лав ЗСУ. Та створити панічні настрої та бажання покинути Україну. Розповсюдження псевдостатті від ГУР не допущено”, – зазначив Центр страткому.

Як повідомляв ІМІ, раніше Стратком повідомив, що YouTube видалив канали іноземних “блогерів”, які просували позитивний імідж Росії та відбілювали її репутацію.

Liked the article?
Help us be even more cool!