ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Старком: YouTube видалив канали іноземних “блогерів”, які працювали на Росію

Відеохостинг YouTube видалив канали іноземних “блогерів”, які просували позитивний імідж Росії та відбілювали її репутацію, повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки (Старком). 

Обліковий запис американської “блогерки” Sasha Meets russia видалений за “порушення правил спільноти”. А акаунт політичної аналітикині та журналістки Фіорели Ізабель (Fiorella in moscow) видалили без пояснення причин.

"Під обмеження також потрапила сторінка russian Code, де розповідалося про життя іноземців у Росії. Видалено і канал канадської журналістки Єви Бартлетт (Eva Karene Bartlett redirect) за відео "в Україні є список людей, яких треба вбити, і я в ньому" та фейки про український сайт "Миротворець"", – зазначили у Страткомі.

"Блогери” поскаржилися на обмеження, проте апеляції не дали результатів.

Як повідомляв ІМІ, у травні 2022 року відеохостинг YouTube видалив понад 70 тисяч відеороликів та 9 тисяч каналів, які поширювали фейки про війну на території України та порушували правила платформи.

У червні 2022 року YouTube на вимогу Служби безпеки України заблокував 442 проросійських канали з аудиторією понад 15 мільйонів підписників. 

Liked the article?
Help us be even more cool!