ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"СтопКор" повідомив про напад силовиків у Жовтих Водах і на їхню знімальну групу

04.11.2022, 10:00
Фото - СтопКор
Фото - СтопКор

Проєкт “Стоп корупції” повідомляє, що вночі 2 листопада у Жовтих Водах на Дніпропетровщині правоохоронці напали і на їхню знімальну групу.

Зокрема, тілесних ушкоджень було завдано журналістці Олександрі Сербін та оператору інформаційного агенства.

Повідомляється, що журналісти “СтопКору” разом із колегами приїхали зафіксувати події, що відбувалися на території тютюнової фабрики. 

За словами журналістки Олександри Сербін, близько 2 години ночі працівники СБУ розпочали штурм підприємства. Близько 02:16 на знімальну групу було скоєно напад.

“На нашу групу напали. Побили не лише членів команди “СтопКору”, а й журналістку телеканалу “Прямий”. Нашу камеру розбили та забрали. Відбувалося повне свавілля, ніхто не звертав уваги на те, що ми журналісти. Мій телефон виривали просто з рук”, – розповіла Сербін.

Медійники викликали на місце подій поліцію. Правоохоронці зафіксували факт нападу на знімальну групу, побиття, перешкоджання журналістській діяльності та викрадення майна.

“Після чого близько 3 години ночі ми відправилися до лікарні на обстеження. З нами поїхали поліція та слідчо-оперативна група. Після чого ми направилися до райвідділу писати заяву та надавати пояснення”, – зазначила журналістка.

Як повідомляв ІМІ, 2 листопада телеканал “Прямий” повідомив про напад правоохоронців на знімальну групу каналу в місті Жовті Води на Дніпропетровщині. Журналісти виконували редакційне завдання, знімаючи протести працівників тютюнової фабрики, які встановили намети у дворі й цілодобово чергували на її території. Силовики з наліпками СБУ побили оператора та розтрощили відеокамеру телеканалу. Усе це супроводжували нецензурною лайкою. 

Речниця Державного бюро розслідувань Тетяна Сап'ян у коментарі ІМІ зазначила, що інформація про інцидент із журналістами дійсно є в бюро, але деталі та обставини нині вивчають співробітники ДБР.

3 листопада “Прямий” опублікував на своєму сайті відео нападу правоохоронців на знімальну групу каналу у Жовтих Водах на Дніпропетровщини. На відео зафіксовано, як правоохоронець б’є по шиї оператора телеканалу, який тримає в руках камеру. Потім інший силовик відбирає в нього камеру.

Liked the article?
Help us be even more cool!