ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Стівен Кінг закликав звільнити Сенцова

15.06.2018, 12:05
Фото - prm.ua

Відомий американський письменник Стівен Кінг закликав світ приєднатися до вимоги звільнити ув’язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова. Про це він написав у мережі мікроблогів Twitter увечері 14 червня за часом США, коли в Україні вже настало 15 червня, повідомляє Радіо Свобода.

“Сьогодні перший день чемпіонату світу з футболу і 32-й день голодування Олега Сенцова. Приєднайтесь до мене... в заклику звільнити цього українського режисера, незаконно ув’язненого в Росії. Час спливає, і він може померти за свої погляди”, – написав 70-річний автор численних бестселерів.

Як повідомляв ІМІ, 14 червня Європейський парламент ухвалив резолюцію із закликом звільнити Олега Сенцова та інших політичних в’язнів Росії.

15 червня Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова прибула до Лабитнангі у колонію, де утримують українського режисера Олега Сенцова.

Раніше українська та російська омбудсмени домовилися відвідати по 34 в’язні.

14 червня в РФ запропонували омбудсмену Людмилі Денісовій відвідати Сенцова після 22 червня, однак вона наполягала на відвідуванні засудженого найближчим часом.

14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

Акції на підтримку Сенцова відбуваються в десятках країн світу.

Liked the article?
Help us be even more cool!