ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Стеження за Bihus.Info: поліція розслідує втручання в приватне життя за заявою журналістки

Головне управління Нацполіції в Київській області веде досудове розслідування за фактом порушення недоторканності приватного життя за заявою журналістки проєкту Bihus.Info Марії Землянської.

Як повідомила пресслужба Офісу генерального прокурора, до поліції звернулася журналістка інформаційного проєкту із заявою про те, що невстановлені особи незаконно зібрали та поширили конфіденційну інформацію про неї.

В Офісі ГПУ додали, що напередодні в медіа було поширене відео за участю потерпілої в одному із заміських комплексів Київської області, яке знято прихованою камерою в орендованому номері.

Раніше про те, що Землянська звернулася до поліції і там відкрили кримінальне провадження, повідомила заступниця головного редактора Bihus.Info Аліса Юрченко.

За її словами, редакції вдалося встановити, що невідомі особи незаконно зібрали та поширили конфіденційну інформацію про неї. Напередодні в медіа поширено відео за участю потерпілої в одному із заміських комплексів Київської області, зняте прихованою камерою в орендованому номері.

Як повідомляв ІМІ, 16 січня 2024 року керівник проєкту журналістських розслідувань Bihus.Info Денис Бігус записав заяву щодо оприлюднення в мережі провокативного відео, яке 16 січня на своєму YouTube-каналі оприлюднив сайт "Народна правда", про вживання його співробітниками заборонених речовин та заявив про незаконне спостереження і прослуховування. Також він повідомив про кадрові зміни.

Співробітників Bihus.Info прослуховували кілька місяців, заявив у другому відеозверненні Денис Бігус. За його словами, про це свідчить оприлюднене аудіо телефонних розмов. Між цими розмовами минув час.

Директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк виступила з вимогою від влади відреагувати на системний тиск на журналістів. Так вона прокоментувала тиск на журналіста Юрій Ніколова, до квартири якого намагалися потрапити незнайомі чоловіки, та команду Bihus.Info.

17 січня 2024 року Медіарух закликав президента Володимира Зеленського рішуче засудити кампанію тиску на незалежних журналістів і розслідувачів та взяти під свій контроль розслідування злочинів проти медійників.

Також 17 січня Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного прослуховування та відеознімання представників проєкту Bihus.Info. Того ж дня СБУ приїхала з обшуком до заміського комплексу, де велося незаконне знімання членів команди Bihus.Info. Вони вилучили жорсткі диски із записами камер відеоспостереження.

Liked the article?
Help us be even more cool!