ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ відкрила справу за фактом прослуховування та відеознімання Bihus.Info

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного прослуховування та відеознімання представників проєкту Bihus.Info. 

Про це повідомляється в телеграм-каналі СБУ.

Провадження відкрито згідно зі ст. 359 Кримінального кодексу України (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації).

“На переконання СБУ, прозора і безперешкодна робота незалежних і фахових ЗМІ є важливою умовою розвитку України як демократичної держави. Подібним фактам стеження слід дати правову оцінку, незалежно від того, були чи ні в матеріалах прихованої зйомки оприлюднені факти можливого порушення закону, які стосуються обігу наркотичних речовин”, – зазначила СБУ.

Оцінку цьому можуть дати виключно правоохоронні органи згідно зі своєю підслідністю, йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ІМІ, 16 січня керівник проєкту журналістських розслідувань Bihus.Info Денис Бігус записав заяву щодо оприлюднення в мережі провокативного відео, яке 16 січня на своєму YouTube-каналі оприлюднив сайт "Народна правда", про вживання його співробітниками заборонених речовин та заявив про незаконне спостереження і прослуховування. Також він повідомив про кадрові зміни.

Співробітників Bihus.Info прослуховували кілька місяців, заявив у другому відеозверненні Денис Бігус. За його словами, про це свідчить оприлюднене аудіо телефонних розмов. Між цими розмовами минув час.

Директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк вимагає від влади відреагувати на системний тиск на журналістів. Так вона прокоментувала тиск на журналіста Юрій Ніколова, до квартири якого намагалися потрапити незнайомі чоловіки, та команду Bihus.Info.

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин також заявив, що очікує реакції з боку правоохоронних органів на атаки проти команди Bihus.Info та журналіста-розслідувача Юрія Ніколова.

17 січня Медіарух закликав президента Володимира Зеленського рішуче засудити кампанію тиску на незалежних журналістів і розслідувачів та взяти під свій контроль розслідування злочинів проти медійників.

Liked the article?
Help us be even more cool!