ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Стефанішина: Запуск медіаринку в Україні можливий лише після війни

Фото – Kristjan Svirgsden / ERR
Фото – Kristjan Svirgsden / ERR

Запуск медіаринку в Україні можливий лише після війни. Про це сказала віцепрем'єр-міністерка – міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в інтерв'ю естонському виданню ERR, повідомляє "Економічна правда".

Коментуючи умови, які висунула Україні Єврокомісія для початку перемовин про надання членства в Євросоюзі, Стефанішина зазначила, що одна умова стосувалася створення прозорого медіаринку.

"Це не тільки забезпечення свободи слова, а й важливий крок до деолігархізації. Відповідне законодавство нами було ухвалено. Це законодавство відповідає законодавству ЄС, воно відповідає ринковим умовам", – сказала вона.

За словами Стефанішиної, було створено державний орган, який забезпечує контроль на цьому ринку. Також законодавство містить дуже жорсткі вимоги прозорості в питаннях власності та управління активами у сфері медіабізнесу та санкції за невиконання цих вимог.

Вона розповіла, що у сфері медіабізнесу внесено зміни до антимонопольного законодавства, щоб було можливо визначити наявність монополії. Йдеться про прозорість певної інформації та про обов'язок цю інформацію надавати.

"Тож цю умову нами виконано, хоча в умовах війни в нас діють певні обмеження для радіомовлення і телебачення", – сказала Стефанішина.

Водночас вона зазначила, що в країні запроваджено воєнний стан і діють відомі обмеження у сфері телемовлення.

"Запускати медіаринок саме як ринок, як економічно вигідні проєкти, ми будемо вже після війни. Наразі це неможливо, хоча в нас активно розвиваються стримінгові платформи й різні інтернет-проєкти", – підсумувала віцепрем'єрка.

Liked the article?
Help us be even more cool!