ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Стефанчук пояснив заборону щодо передчасного поширення інформації з Ради

24.02.2023, 16:40
Фото – УНІАН
Фото – УНІАН

Законопроєкт про заборону поширення інформації про пленарні засідання Верховної Ради передбачає запровадження лише тимчасових обмежень щодо розкриття деталей поточної роботи парламенту.

Про це в коментарі Суспільному повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

“Будь ласка, поширюйте інформацію, але повинна пройти година після засідання. Мені здається, що це абсолютно логічно і здраво”, – сказав спікер.

За його словами, такий підхід покликаний захистити роботу парламенту і не передбачає повної заборони на розкриття деталей пленарних засідань.

“Це є елементарна річ, яка забезпечує безпеку єдиного законодавчого органу України, тому я дуже би просив тих, хто поширює всякі фейки про заборону. Я вважаю, що це абсолютно здорова ініціатива, там будуть пропозиції до другого читання, я думаю ми їх приймемо. Тому що я не сприймаю народних депутатів, які свій хайп ставлять у пріоритет над безпекою Верховної ради України, парламентом”, – наголосив Стефанчук.

Як повідомляв ІМІ, 23 лютого Верховна Рада проголосувала в першому читанні законопроєкт №9005, який забороняє депутатам під час дії воєнного стану поширювати в будь-який спосіб інформацію про результати пленарного засідання парламенту раніше, ніж через одну годину після його закриття. Якщо ж депутат порушить заборону, нардепи пропонують Раді без обговорення ухвалити рішення про позбавлення такого парламентаря права брати участь у пленарних засіданнях на строк до п’яти днів таких (такого) засідань.

Проєкт закону №9005 “Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони поширення інформації про пленарне засідання Верховної Ради України під час дії воєнного стану” 9 лютого зареєструвала група народних депутатів.

Liked the article?
Help us be even more cool!