ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Starlink буде доступний всім користувачам на період воєнного стану – рішення комісії

20.04.2022, 12:33
Фото – Starlink
Фото – Starlink

В Україні дозволили всім категоріям користувачів використовувати абонентські супутникові термінали системи SpaceX Starlink в умовах воєнного стану.

Таке рішення 20 квітня ухвалила Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку (НКЕК).

Окремим рішенням НКЕК рекомендує Національному центру оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій уточнити умови використання абонентських супутникових терміналів Starlink.

Нагадаємо, SpaceX активувала свою службу Starlink в Україні 26 лютого, через кілька днів після того, як міністр Михайло Федоров написав Ілону Маску у Twitter, закликаючи його надати доступ до інтернету.

19 квітня Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації випустила пояснення: зв’язок Starlink для цивільних справді обмежать, але після перевірок обіцяють надати всім охочим.

Starlink, платформа супутникового інтернету американської компанії SpaceX, планує відкрити офіційне представництво в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!