ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Стахів вийшов із СІЗО під заставу

01.12.2021, 16:00
Фото – скріншот з відео ГО "Права людини"
Фото – скріншот з відео ГО "Права людини"

Лідер ГО “Права людини” Остап Стахів був звільнений 1 грудня із СІЗО у Львові, після того як його прихильники зібрали та внесли майже 1 млн грн застави.

Про це повідомив його адвокат Михайло Магарський, пише Інтерфакс-Україна.

“Остап на волі!” – написав Магарський у Facebook.

На фейсбук-сторінці ГО “Права людини” розміщено відео його розмови з прихильниками після виходу зі слідчого ізолятора.

За словами Стахіва, він поїде додому, візьме потрібні речі й потім попрямує до Львівської обласної психіатричної лікарні, де за рішенням суду має пройти судово-психіатричну експертизу. Він сказав, що зможе вільно пересуватися територією лікарні й користуватися телефоном.

Як повідомляв ІМІ, 16 листопада Служба безпеки України повідомила про блокування всеукраїнської мережі антивакцинаторів та оголосила підозру їхньому лідеру Остапу Стахіву за ст. 109 Кримінального кодексу України ("Дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також змова про вчинення таких дій"). Другим підозрюваним називають Михайла Милостивого. За попередньою інформацією, їхні дії координували російські куратори.

18 листопада Галицький районний суд м. Львів арештував до 16 січня з можливістю внести заставу в мільйон гривень Остапа Стахіва, якого звинувачують у діях, спрямованих на повалення конституційного ладу в Україні.

Остап Стахів – один з лідерів антивакцинального руху в Україні, який називає пандемію COVID-19 вигаданою, активно виступає проти вакцин, масок і карантину.

Liked the article?
Help us be even more cool!