ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Лідеру антивакцинаторів Остапу Стахіву оголосили підозру в захопленні влади

16.11.2021, 15:58
Фото: Варіанти
Фото: Варіанти

Служба безпеки України повідомила про підозру лідеру антивакцинаторів і заблокувала їхню всеукраїнську мережу. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

"Українська правда", Zaxid.net і Liga.net з посиланням на власні джерела повідомляють, що йдеться про Остапа Стахіва. Другим підозрюваним називають Михайла Милостивого.

Так, СБУ повідомляє, що блокувала деструктивну діяльність антиукраїнської мережі, яка під "антивакцинаторськими" гаслами намагалася дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в державі: зловмисники закликали до насильницької зміни конституційного ладу. За попередньою інформацією, їхні дії координували російські куратори.

16 листопада спецслужба провела низку синхронних спецоперацій одразу в декількох регіонах України, діяльність антиукраїнського угруповання припинено, наголошують в СБУ.

"Лідеру так званих антивакцинаторів та ще одному фігуранту провадження, громадянину РФ, повідомлено про підозру за ст. 109 Кримінального кодексу України ("Дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також змова про вчинення таких дій").

У розпорядженні СБУ є беззаперечні докази причетності фігурантів до протиправної діяльності, зокрема листування, під час яких зловмисники підшукували зброю та співучасників, які мали захоплювати владу у відповідних регіонах. Потім вони збиралися створити на території України власні територіальні громади з "власною міліцією" та "економікою".

Під час санкціонованих обшуків вилучено докази, які вказують на можливе фінансування їхньої діяльності з боку представників РФ. Тривають слідчі дії", йдеться в повідомленні пресцентру СБУ.

Остап Стахів – один з лідерів антивакцинального руху в Україні, який називає пандемію COVID-19 вигаданою, активно виступає проти вакцин, масок і карантину.

Liked the article?
Help us be even more cool!