ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

США заявили про іранські кібератаки на передвиборчі кампанії Трампа й Гарріс

20.08.2024, 18:00

Сполучені Штати Америки звинуватили Іран у запуску кібероперацій проти передвиборчих кампаній обох кандидатів у президенти, а також операцій впливу, спрямованих на політичні розколи серед американців, повідомляє Reuters.

“Ми зафіксували дедалі агресивнішу діяльність Ірану протягом цього виборчого циклу”, – йдеться в спільній заяві ФБР, Офісу директора національної розвідки й Агентства з кібербезпеки та безпеки інфраструктури, відповідального за захист урядових компʼютерних систем.

Автори заяви підтверджують звинувачення, озвучені цього місяця командою кандидата від республіканців Дональда Трампа. У штабі колишнього президента заявляли, що Іран зламав один з їхніх сайтів, що спонукало ФБР розпочати розслідування.

Тоді Трамп стверджував, що Ірану “вдалося лише здобути публічну інформацію”.

У новій заяві йдеться, що жертвою іранських хакерів також стала кампанія віцепрезидентки Камали Гарріс, яка офіційно прийме виборчу номінацію від демократів на зборах партії цього тижня.

Місія Ірану в ООН оприлюднила свою заяву, де назвала звинувачення “безпідставними й позбавленими будь-якої ваги. Там зазначили, що “Ісламська Республіка Іран не має ані намірів, ані мотивів втручатися в президентські вибори США”.

У заяві США вказується, що Іран здійснював операції впливу проти американської громадськості, намагаючись розбурхати політичні розколи, а також “кібероперації, спрямовані на президентські передвиборчі кампанії”.

“Зокрема, йдеться про спроби зламати кампанію колишнього президента Трампа, про які повідомлялося нещодавно і які розвідувальна спільнота приписує Ірану”, – пишуть автори заяви.

За їхніми словами, спільнота розвідників упевнена, що іранські агенти використовують методи соціальної інженерії та інші засоби, щоб “отримати доступ до фізичних осіб з безпосереднім доступом до президентських кампаній обох партій”.

Серед таких дій – випадки крадіжки й розкриття інформації, “покликані вплинути на виборчий процес США”, зазначають автори заяви, не вдаючись у подробиці.

Нагадаємо, дослідники Microsoft повідомили, що в червні хакери, повʼязані з урядом Ірану, намагалися зламати акаунт американського “високопосадовця” з передвиборчої команди.

Компанія Google у своєму звіті повідомила, що іранське хакерське угруповання APT42 вчиняє фішингові атаки проти посадовців Ізраїлю та проти акаунтів, пов'язаних із президентом США Джо Байденом, віцепрезиденткою Камалою Гарріс і кандидатом у президенти Дональдом Трампом.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!