ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

США виділять Україні $38 млн на посилення кібербезпеки

04.03.2020, 12:35
Фото – fakty.ictv.ua
Фото – fakty.ictv.ua

Американський уряд планує виділити впродовж наступних чотирьох років $38 млн для посилення кібербезпеки України. Про це повідомили в Держдепартаменті за результатами Третього кібердіалогу між двома країнами, що відбувся в Києві,  повідомляє Укрінформ.

Згідно з повідомленням, перші $8 млн вже надано українській стороні.

"З метою демонстрації послідовної прихильності до підтримки кібербезпеки США оголосили про виділення додаткових $8 млн з цільової статті допомоги – крім тих $10 млн, що було надано у 2017 році", – зазначили в зовнішньополітичному відомстві США.

Водночас уточнюється, що частина коштів забезпечуватиметься за допомогою агентства USAID, яке планує впродовж наступних чотирьох років інвестувати до $38 млн "для розбудови можливостей України у сфері кібербезпеки через підтримку правової і регуляторної реформ, підготовку кадрів та залучення приватного сектору".

Крім того, як повідомили в Держдепі, ФБР вручило Кіберполіції України та Офісу генпрокурора відзнаку за співпрацю в процесі арешту й екстрадиції кіберзлочинців, які діяли в Україні протягом багатьох років.

Під час кібердіалогу делегації України та США обговорили останні досягнення у сфері кібербезпеки, проблеми безпеки 5G, розбудову кіберпотенціалу, а також питання міжнародної кіберполітики.

Водночас, як повідомляється, було розглянуто проєкти допомоги у сфері кібербезпеки, розроблені США спільно з українськими агенціями та зацікавленими сторонами. Вони передбачають, зокрема, посилення безпеки критично важливої інфраструктури, розроблення та реалізацію кіберстратегії, реагування на інциденти, а також обмін інформацією. Крім того, йдеться про підвищення обізнаності з викликами у сфері кібербезпеки та проведення тренінгів, спрямованих на убезпечення систем промислового управління та цифрової криміналістики.

Liked the article?
Help us be even more cool!