ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

США відрядить до інших країн більше фахівців з кібербезпеки для протидії хакерам

25.04.2023, 14:19
Фото – online.stanford.edu
Фото – online.stanford.edu

Сполучені Штати відрядять за кордон більше фахівців з кібербезпеки, щоб допомогти урядам інших країн боротися з хакерами, повідомив офіцер армії США Вільям Гартман на конференції з кібербезпеки RSA в Сан-Франциско, передає Reuters.

За його словами, протягом останніх трьох років Національна кібермісія (CNMF) армії США провела 47 таких операцій "на випередження" у 20 країнах за запрошенням цих країн. 

"Попит на такі місії лише зростає, та вони відрізняються одна від одної", – сказав Гартман.

Він зазначив, CNMF відрядила 43 фахівців до України, яка зараз бореться з російськими кібератаками. 

"Команди, які ми відряджаємо, є оборонними; вони займаються пошуком спільних ворогів, добором інструментів і потужностей", – зазначив Гартман.

Як повідомив генерал-майор, CNMF щільно співпрацює з головним органом США в цій галузі – Агентством кібербезпеки й безпеки інфраструктури (CISA). Разом дві організації завадили іноземним ворогам атакувати три федеральні органи США, повідомив помічник гендиректора CISA Ерік Ґольдштейн.

"Ми попередили ці органи, надали їм необхідні інструкції та запустили механізм реагування. Водночас ми зібрали всю інформацію про інфраструктуру ворога та поділилися нею з CNMF", – зазначив він.

Ґольдштейн і Гартман відмовилися розголошувати подробиці цього випадку.

Ще один інцидент, про який вони розповіли під час спільної презентації на конференції, стосувався іранської групи хакерів, яка зламала систему голосування в одному американському місті; ця система використовувалася для сповіщення про результати виборів 2020 року.

Як повідомляв ІМІ, Єврокомісія схвалила проєкт Акта кіберсолідарності. Його мета – посилення спроможностей ЄС у галузі кібербезпеки. Акт спрямований на поглиблення солідарності на рівні Євросоюзу для кращого розпізнавання значущих або масштабних інцидентів у цій сфері, підготовки до них та реагування.

Liked the article?
Help us be even more cool!