ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

США планують "повторити успіх" застосунку "Дія" в інших країнах

19.01.2023, 10:47
Фото – Дія
Фото – Дія

США мають намір "повторити успіх" української програми електронного врядування "Дія", посприявши її запровадженню в інших зацікавлених країнах.

Про це розповіла виданню Axios під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі адміністраторка USAID Саманта Пауер, повідомляє Укрінформ.

"Україна готова поділитися своїм підходом і технологіями з іншими країнами, і USAID планує розпочати обговорення із зацікавленими країнами щодо потенційного використання застосунку "Дія" як шаблону для створення власних програм", – наводить видання слова Пауер.

Адміністраторка USAID повідомила, що проєкт перебуває на початковій стадії. Наразі було виділено $650 тисяч на проведення техніко-економічних обґрунтувань у країнах, які виявили інтерес.

Видання також повідомляє, що 18 січня була запланована зустріч у Давосі Саманти Пауер з міністром цифрової трансформації України Михайлом Федоровим з цього питання, а також потенційними партнерами з приватного сектора.

Нагадаємо, у 2020 році в Україна запустила застосунок "Дія", щоб дозволити громадянам отримувати доступ до документів для підтвердження особи, реєстрації бізнесу та отримання різних державних послуг зі своїх смартфонів. Після вторгнення РФ в Україну програма була розширена додатковими інструментами.

Liked the article?
Help us be even more cool!