ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

США перевіряють, чи не порушує TikTok право дітей на приватність, – Reuters

08.07.2020, 15:16
Фото – inventure.com.ua
Фото – inventure.com.ua

Федеральна торговельна комісія та Міністерство юстиції США розслідують, чи не порушує китайський сервіс коротких відео TikTok право дітей на приватність, що він зобов’язався робити у 2019 році. Про це повідомляє Громадське з посиланням на Reuters.

Ідеться про угоду, яку Мін’юст США і TikTok оголосили в лютому 2019 року. Тоді соцмережа погодилася видаляти відео й особисті дані про своїх американських користувачів віком до 14 років. Нині ж з’ясувалося, що TikTok начебто порушив ці домовленості.

Ані Федеральна торговельна комісія, ані Мін’юст США цю інформацію офіційно не підтвердили. Зі свого боку TikTok запевнив, що “із серйозністю ставиться до безпеки всіх своїх користувачів”.

Нагадаємо, напередодні державний секретар США Майк Помпео натякнув, що в США розглядають можливість повної заборони TikTok. Серед причин начебто його співпраця з владою Китаю.

Як повідомляв ІМІ, у липні індійський уряд ухвалив рішення про заборону десятків розроблених у Китаї мобільних додатків, включно зі знаменитим TikTok.

Як наголосила індійська влада, ці мобільні додатки “завдали шкоди суверенітету та цілісності Індії, обороні Індії, безпеці державного та громадського порядку”.

Така ситуація пов’язана з нещодавнім китайсько-індійським загостренням на кордоні у високогір’ях Гімалаїв. Так, у червні через прикордонні сутички загинуло щонайменше 20 індійських військових.

У липні відеосервіс TikTok повідомив, що припинить працювати в Гонконгу через ухвалення Китаєм закону про нацбезпеку регіону.

Liked the article?
Help us be even more cool!