ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Список джерел перевіреної інформації про події в Білорусі

14.08.2020, 16:15

Інститут масової інформації наводить список джерел перевіреної інформації про події в Білорусі. 

Список підготовлено з допомогою шведського інституту FOJO і білоруського проєкту Меdikritika.by.

TUT.BY – найбільший інформаційний портал Білорусі, який охоплює 67% усіх інтернет-користувачів Білорусі. Щодня його сторінки відвідує понад 2 млн користувачів, які переглядають майже 12 млн сторінок. Щомісяця на порталі переглядається більш ніж 100 млн сторінок. На порталі працює професійна команда, яка подає інформацію з дотриманням усіх журналістських стандартів. Завдяки цьому портал незмінно є в лідерах моніторингу стандартів інформаційної журналістики MediaIQ.

БелаПАНнайстаріше інформаційне агентство Білорусі, створене в 1991 році.

Виробляє новини білоруською, російською та англійською мовами в режимі реального часу. Має репутацію незалежного, достовірного та оперативного джерела інформації. Повідомлення БелаПАН публікують найбільші видання Білорусі, цитують багато світових радіостанцій і телекомпаній.

"Naviny.by. Білоруські новини" – перша білоруська інтернет-газета, проєкт інформаційної компанії БелаПАН, розповідає про найважливіші події в країні і світі. Охоплення білоруської аудиторії – 8,29%.

Onliner.by – один з найпопулярніших білоруських ресурсів, який спочатку розміщував інформацію про цифрову техніку, має також каталоги різної техніки, форум, але вже кілька років портал посідає фактично друге місце після TUT.BY в інформаційному полі. Охоплення білоруської аудиторії – понад 24%. Щодня новини тут читає 1 мільйон 400 тисяч осіб. Щомісяця переглядається 40 мільйонів сторінок.

Euroradio – незалежна радіостанція і мультимедійний портал, основна мова мовлення і текстів білоруська, але існує російськомовна версія сайту. Мовлення ведеться з Варшави, журналісти працюють у Мінську, є акредитований кореспондентський пункт. Висвітлює суспільно-політичні події, культуру. Щомісячне охоплення читачів і слухачів близько 3 млн осіб.

Наша Нiва – легендарна перша білоруська газета "Наша Ніва" була заснована в 1906 році й відроджена в 1991-му. Зараз виходить тільки в електронному вигляді. Видання підтримує білоруську національну культуру і мову. Є розділ російською мовою. Першими з білоруських медіа запровадили платну підписку. Видають також щомісячний друкований журнал “Гiсторыя” і два друкованих журнали для дітей білоруською мовою. Лідер з аудиторії в білоруськомовному сегменті інтернету (https://t.me/nashaniva).

Салiдарнасць – медіа засновано 2006 року. Колись це була друкована газета, тепер – сайт. Видання не має фізичної редакції, відстежує ключові політичні, економічні та суспільні події в Білорусі та світі, славиться своєю публіцистикою. 

CityDog.by – міський журнал (про Мінськ), з'явився 2012 року. Приділяє багато уваги проблемам міста і містян, соціальним темам, разом з містянами був змушений вглиблюватися в політику. У сайту понад мільйон унікальних відвідувачів на місяць

Svaboda.org – білоруська редакція Радіо Свобода.

Reform.by – "Реформация" (REFORM.by), медіапроєкт Федора Павлюченка і групи однодумців про реформи й зміни в Білорусі. Проєкт "Реформація" створено як майданчик для обговорення реформ у Білорусі 2016 року. 

KyKy.org – позиціює себе як  “розумний лайфстайл-журнал”. Місія – створювати майданчик для активних людей, для яких цікавитися світом і мислити критично – стиль життя. Лайфстайл прогресивної людини – це не тільки мода, серіали й бари (хоча без них, погодьтеся, було б нудніше!). Це освіта, національна ідентичність, фінансова грамотність, відмова від дискримінації та навіть політичні погляди. KYKY існує з 2010 року.

The Village.by – міський сайт Мінська, розповідає місцеві новини. 

Медиакритика –  портал про тренди й події в медіа в країні та світі. Створено у 2012 році. Аналог українського "Детектора медіа". Cайт Mediakritika.by.

Белсат – білоруський телеканал, що мовить з Польщі. Єдиний незалежний телеканал у країні. Журналісти каналу працюють у Білорусі й постійно перебувають в епіцентрі подій. Телеканал не має акредитації в країні. Журналісти перебувають у "нелегальному становищі".

БАЖ – Білоруська асоціація журналістів, яка у вересні 2020 року відзначатиме своє 25-річчя. Єдина асоціація, яка захищає права незалежних журналістів і медіа, обстоює свободу слова. Веде моніторинг порушень прав журналістів та ЗМІ. Найоперативніші й точніші відомості про затриманих білоруських та іноземних журналістів. Сайт baj.by (заблоковано на території Білорусі). Працює телеграм-канал t.me/bajby.

Liked the article?
Help us be even more cool!