ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Справу ексжурналістки з Херсона, що працює на росіян, скерували до суду

Управління Служби безпеки України в Херсонській області скерувало до суду обвинувальний акт стосовно колишньої журналістки з Херсона Оксани Корінної за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 

Про це повідомила пресслужба Херсонської обласної прокуратури. 

За даними слідства, Корінна в червні 2022 року обійняла посаду так званої “заступниці директорка” в окупаційному “Департаменті інформаційної політики Херсонської області”. Після реорганізації “департаменту” стала “в.о. заступника міністра інформаційної політики”. На той час виконувачем обовʼязків окупаційного міністра інформації був Євген Бриков. 

Ексжурналістка Українського радіо з Херсона Оксана Корінна, яку підозрюють у колабораціонізмі. Фото – Костянтин Хутковський

Як зазначає прокуратура, на цій посаді жінка розробляла та контролювала своєчасність виконання нормативно-правових актів у підпорядкованих їй підрозділах. Відповідала за інформаційну політику та узгодження підготовлених підлеглими матеріалів для публікацій у медіа. Розробляла план кампанії популяризації серед населення окупаційних органів влади. 

Після деокупації Херсона Корінна втекла до тимчасово окупованого Генічеська та продовжує працювати в окупаційному управлінні інформаційної політики та розробляє нормативно-правові документи й медіакампанії на користь окупантів. 

Як повідомляв ІМІ, наприкінці травня 2024 року СБУ повідомила їй про підозру. 

До співпраці з окупантами Корінна була працівницею Українського радіо.

Liked the article?
Help us be even more cool!