ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Справа проти LB.ua закрита - Стець бачив постанову

07.09.2012, 01:01

Голові Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Юрію Стецю вдалося ознайомитися з постановою про закриття кримінальної справи проти LB.ua. Про це нардеп повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.


«Сьогодні (6 вересня - ред.) зустрівся з прокурором м. Києва Анатолієм Мельником. Тема зустрічі - ситуація навколо LB.ua про закриття (або незакриття) всім відомої кримінальної справи. У відповідь на моє прохання продемонструвати мені копію постанови про закриття кримінальної справи цей документ був наданий. Насправді можу засвідчити: постанова про закриття кримінальної справи існує, більше того, копія цієї ухвали була видана народному депутату Володимиру Ландіку », - повідомив Стець.


«На моє запитання, чи може копію постанови одержати представник LB.ua, київський прокурор зазначив: відповідно до статті 214 кримінал-процесуального Кодексу України копія постанови про закриття справи надсилається прокуророві, особі, що притягалася до кримінальної відповідальності, особі, за заявою якої було порушено справа, а також потерпілому та цивільному позивачеві.


Можу стовідсотково підтвердити, що кримінальна справа відкривалося за фактом, а не проти конкретної особи, в цій постанові будь-які інші прізвища, крім прізвища позивача (Ландіка), відсутні, тому підстав надавати копію представникам LB.ua у прокуратури немає. Але для того, щоб підвести риску під цією історією, звертаюся публічно до свого колеги, члену Комітету ВР з питань свободи слова та інформації, народному депутату Володимиру Ландіку з проханням надати журналістам LB.ua для ознайомлення копію постанови про закриття кримінальної справи. В даному випадку саме це може поставити крапку в цій історії», - написав Стець.

Нагадаємо, 18 липня прокуратура Печерського району Києва порушила кримінальну справу за фактом порушення таємниці листування народного депутата Володимира Ландіка.

27 червня Ландік звернувся до прокуратури Печерського району Києва з вимогою порушити кримінальну справу за порушення таємниці листування інтернет-виданням LB.ua. У заяві Ландіка фігурують шеф-редактор LB.ua Ксенія Василенко (Соня Кошкіна), головний редактор видання Олег Базар і фотокор Максим Левін.

Депутата обурила публікація за 18 листопада 2011 року «Ландік-старший рятує сина за допомогою технологів і "правильних" коментарів на сайтах».

Прокуратура міста Києва винесла постанову про закриття кримінальної справи за фактами порушення таємниці листування народного депутата Володимира Ландіка інтернет-виданням Lb.ua.

LB.ua

Liked the article?
Help us be even more cool!