ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Прокуратура закрила справу проти Lb.ua

03.08.2012, 08:03
Прокуратура міста Києва винесла постанову про закриття кримінальної справи за фактами порушення таємниці листування народного депутата Володимира Ландіка інтернет-виданням Lb.ua. Про це повідомляється на сайті прокуратури м.Києва.
Зокрема, зазначили у прокуратурі, справу закрито «через непослідовність позиції самого заявника, який неодноразово робив суперечливі заяви в пресі».
Крім того, у постанові про закриття кримінальної справи зазначено, що порушення закону зі сторони Lb.ua у цій конкретній ситуації не спричинило істотної шкоди.
«Також роз’яснюємо, що згідно вимог чинного законодавства передбачено кримінальну відповідальність за порушення конституційного права на таємницю листування та порушення недоторканності приватного життя», - нагадали у прокуратурі.
Нагадаємо, 18 липня 2012 року прокуратура Печерського району Києва порушила кримінальну справу проти  Lb.ua за фактом порушення таємниці листування народного депутата Володимира Ландіка.
Народний депутат від Партії регіонів Володимир Ландік звернувся до прокуратури Печерського району Києва з вимогою порушити кримінальну справу за порушення таємниці листування інтернет-виданням LB.ua. Відповідний запит від прокуратури надійшов до редакції LB.ua  27 червня 2012 року.
Ландік просив порушити справу за статтею 163 Кримінального кодексу України (порушення таємниці листування, вчинені щодо державних чи громадських діячів), яка передбачає покарання у вигляді ув'язнення від трьох до семи років.
У заяві Ландіка фігурують шеф-редактор LB.ua Ксенія Василенко (Соня Кошкіна), головний редактор видання Олег Базар і фотокор Максим Левін.
Ландіка обурила публікація LB.ua від 18 листопада 2011 року, в якій розмістили фото, де він у сесійній залі парламенту веде СМС-листування про долю свого сина, який на той момент перебував під судом по звинуваченню в побитті дівчини.
Через 8 місяців після подачі Ландіком заяви прокуратура почала перевірку.
Liked the article?
Help us be even more cool!