ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Співробітниця видання "Страна" вважає, що її позбавили номінації на премію Thomson Foundation через "доноси"

29.09.2022, 16:56
Фото – фейбук-сторінка Анастасії Товт
Фото – фейбук-сторінка Анастасії Товт

Співробітниця підсанкційного видання "Страна.ua" Анастасія Товт вважає, що її позбавили номінації на премію Thomson Foundation для молодих журналістів через "доноси".

"Давній клуб фанатів "Страны" на чолі з цілим міністром культури Ткаченком закидали фонд колективними доносами з ультиматумами. "Як можна номінувати журналістів "Страны", якщо на видання наклали санкції РНБО? Вони ж усі там вороги!" – писали хейтери у фейсбуці. І вимагали вилучити мене зі списку номінантів. І сьогодні вранці, вже наступного дня після того, як моє ім'я з'явилося в шортлисті, його звідти викреслили", – написала вона.

Анастасія Товт вважає, що санкції проти проросійського видання "без суду та слідства" можна вважати наступом на свободу слова.

"У Thomson Foundation цього, напевно, не знали. Як і те, що наш сайт із початку війни заблокований і в Росії, де нас назвали "бандерівським" медіа, – написала Анастасія Товт та додала: – Доноси – це не проблема фонду. Це наша внутрішня проблема – коли замість того, щоб зміцнювати єдність країни під час найтяжчої війни, наша медіатусовка воліє зводити старі рахунки й ставити підніжки один одному, перетворюючи престижну міжнародну премію на сільський базар".

Як повідомляв ІМІ, 28 вересня стало відомо, що співробітниця "Страна.ua" Анастасія Товт потрапила до шортлисту Премії для молодих журналістів від Thomson Foundation. Щорічна премія відзначає роботи журналістів із країн, що мають рівень ВВП на душу населення менш ніж 20 тисяч доларів.

Президент Володимир Зеленський 16 лютого розширив санкції, зокрема, проти головного редактора видання "Страна" Ігоря Гужви. І вони поширилися на його сайти. Отже, під санкції потрапили сайти strana.ua, strana.news, strana.one, strana.digital, strana.today та "інші вебресурси, які забезпечують доступ до порталу "Cтрана.ua", а також сторінки видання у фейсбуці, вконтакті, однокласниках.

У березні видання "Страна.ua" звинуватили в коригуванні вогню росіян, оскільки у своєму телеграмі воно публікує точні адреси влучання російських снарядів.

"Заклики не вказувати конкретні адреси потраплянь снарядів та ракет ворога не допомагають. Починаючи від нардепів, що поспішають назвати адресу ураженого будинку, і закінчуючи каналами, що заради "ексклюзивчику" маму рідну продадуть... Один з українських телеграм-каналів навіть вказав ворогу військовий об'єкт на мапі біля враженого будинку. Спробуйте ще, росіянці, ви на 1 км помилились! Ось герої, що працюють корегувальниками вогню: https://t.me/stranaua. Пост із мапою редагували, лишили "лише" адресу того, куди треба поцілити", – повідомляє Верховна Рада у фейсбуці.
Liked the article?
Help us be even more cool!