ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Спецслужби РФ готували масштабну кібератаку на органи держвлади – РНБО

20.08.2020, 10:29
Фото – tempting.pro
Фото – tempting.pro

Національний координаційний центр кібербезпеки при Раді національної безпеки і оборони України (НКЦК) виявив ознаки підготовки до масштабної скоординованої атаки на органи державної влади України та об’єкти критичної інфраструктури напередодні Дня Незалежності.

Про це повідомляється 19 серпня на сайті РНБО.

Як зазначає РНБО, Національний координаційний центр кібербезпеки попереджає про активізацію хакерського угруповання “Gamaredon”, за яким стоять спецслужби Російської Федерації (РФ).

Так, згідно з повідомленням, фахівці виявили тенденцію до модернізації програмних засобів кібератак для підвищення ефективності подолання засобів захисту та приховування своєї діяльності в скомпрометованих системах.

Зокрема, під час останніх спроб атак використовуються шкідливі вкладення, які імітують документи державних органів влади, зокрема Служби безпеки України. “Злочинці розсилають шкідливі документи електронною поштою, і під час їх відкриття хакери отримують доступ до систем та мереж державної установи”, – йдеться в повідомленні.

“Фахівці НКЦК при РНБО України зазначають, що проведений аналіз шкідливих програм виявив ознаки підготовки до масштабної скоординованої атаки на органи державної влади та об’єкти критичної інфраструктури, спрямованої на дестабілізацію ситуації в Україні напередодні Дня Незалежності та під час підготовки до чергових місцевих виборів”, – повідомляє РНБО.

Liked the article?
Help us be even more cool!