ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Спецоперація щодо Бабченка матиме для влади України довгострокові наслідки - екс-посадовець Пентагону

31.05.2018, 12:35
Фото - скріншот з відео "Голосу Америки"

Екс-високопосадовець Пентагону та директор аналітичного Центру Байдена при Пенсильванському університеті Майкл Карпентер заявив про можливі наслідки для української влади після спецоперації Служби безпеки України щодо журналіста Аркадія Бабченка. Про це він сказав в інтерв’ю Українській службі “Голосу Америки”.

“Я думаю, будуть довготермінові наслідки, які стосуватимуться довіри до СБУ та загалом до інституцій уряду. Бо віднині люди вагатимуться. На жаль, наступного разу, коли трапиться трагедія і журналіст чи дисидент буде вбитий, кожен візьме паузу і задумається, чи ця новина є правдивою. І це прикрий наслідок у довготривалій перспективі”, - сказав він.

За словами Карпентера, Росія безсумнівно експлуатуватиме цю ситуацію і ставитиме під сумнів загалом правдивість західних джерел інформації. Це особливо небезпечно в час, коли довіра до медіа у світі падає, заявив експерт. Він сподівається, що українські спецслужби в результаті цієї спецоперації справді зібрали достатньо доказів проти замовників і виконавців, які готували цей злочин.

Як повідомляв ІМІ, 30 травня голова СБУ Василь Грицак на брифінгу в Києві заявив, що Аркадій Бабченко живий і його смерть інсценували, аби врятувати від вбивства, яке замовили російські спецслужби.

Працівники СБУ затримали організатора вбивства журналіста Аркадія Бабченка, яке насправді планували здійснити спецслужби Росії, заявив Грицак.

Liked the article?
Help us be even more cool!