ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Соцмережі Facebook та Instagram можуть припинити роботу в Європі

07.02.2022, 10:51

Компанія Meta може припинити роботу соціальних мереж Facebook та Instagram у Європі через суперечку щодо місця зберігання персональних даних користувачів.

Про це повідомляє Mashable із посиланням на щорічний звіт компанії, який був переданий Комісії з цінних паперів і бірж США, пише Укрінформ.

“Якщо ми не зможемо передавати дані між країнами та регіонами, в яких ми працюємо, або якщо нам буде заборонено обмінюватися даними між нашими продуктами та послугами, це може вплинути на нашу здатність надавати наші послуги”, – йдеться в повідомленні.

Meta вважає, що все ще зможе досягти нових домовленостей з європейськими регуляторами 2022 року, але якщо не вдасться, то компанія, ймовірно, більше не зможе пропонувати низку найзначущіших продуктів і послуг, включно з Facebook та Instagram у Європі.

Зазначається, що нині європейське законодавство щодо персональних даних забороняє Meta зберігати дані європейських користувачів на американських серверах.

Нагадаємо, вартість акцій американської компанії Meta, яка володіє соцмережею Facebook, зменшилася на 23% після публікації фінансового звіту за четвертий квартал минулого року.

Як повідомляв ІМІ, 2 лютого материнська компанія Facebook Meta випустила квартальний звіт, у якому повідомила про перше за 18 років існування соцмережі Facebook скорочення кількості її щоденних користувачів. 

Liked the article?
Help us be even more cool!