ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook уперше за історію зафіксував скорочення кількості користувачів

03.02.2022, 14:05
Фото – REUTERS
Фото – REUTERS

Соціальна мережа Facebook заявила про перше за роки існування зниження кількості щоденних користувачів.

Про це повідомляє Громадське радіо з посиланням на The Verge.

Так, 2 лютого материнська компанія Facebook Meta випустила квартальний звіт, у якому повідомила про перше за 18 років існування соцмережі скорочення кількості її щоденних користувачів. Також компанія повідомила про нижчі, ніж очікувалося, темпи зростання доходів від реклами.

Звіт спричинив падіння акцій, що скоротило вартість компанії на $200 мільярдів. Згідно з ним, приріст кількості користувачів Facebook, Instagram і WhatsApp практично не змінився, а мобільний застосунок Facebook утратив 1 мільйон щоденних користувачів у Північній Америці, де компанія заробляє найбільше грошей на рекламі.

Видання зазначає, що така ситуація є відбиттям зниження актуальності Facebook для молоді. Попри це Meta (материнська компанія Facebook), як і раніше, є прибутковою: тільки минулого року вона отримала майже $40 мільярдів, переважно завдяки рекламі. Водночас найзбитковішим є підрозділ Reality Labs, який відповідає за розроблення гарнітури Quest VR, програмне забезпечення віртуальної та доповненої реальності й інші ініціативи, повʼязані з побудовою метавсесвіту. Цей підрозділ утратив $10,2 мільярда.

Liked the article?
Help us be even more cool!