ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сьогодні в Маріїнському парку Києва покажуть прем’єру фільму про вбивство Гонгадзе

17.09.2020, 15:51
Фото – фейсбук Української правди
Фото – фейсбук Української правди

Сьогодні, 17 вересня, о 19:30 відбудеться прем’єра фільму Суспільного мовника “Вбивство Гонгадзе. 20 років у пошуках правди”. 

Про це повідомляється на фейсбук-сторінці видання “Українська правда”.

Фільм покажуть у Маріїнському парку на літній сцені “Мушля” (Паркова, 3).

Фільм зняли Максим Камєнєв, Наталя Гуменюк та Анна Цигима.

Георгія Гонгадзе, відомого політичного кореспондента і засновника одного з перших інтернет-видань країни “Українська правда”, жорстоко вбили співробітники правоохоронних органів. Хоча виконавців засуджено, через 20 років офіційне слідство так і не встановило замовника.

“Через 20 років після його загибелі ми запрошуємо вас на показ фільму Суспільного “Вбивство Гонгадзе. 20 років у пошуках правди”, щоб ушанувати пам’ять Георгія… За 20 років виросли покоління, які вже не пам’ятають часів правління Кучми чи умов, у яких тоді працювали медіа. Через 20 років залишаються відкритими питання. У фільмі їх ставлять, але й відповідають на них відомі журналісти, які впродовж цього часу займалися справою Гонгадзе, а також близькі й друзі Георгія: Олена Притула, Євген Глібовицький, Лаврентій Малазонія, Олег Єльцов, Юлія Мостова, Сергій Рахманін, Мустафа Найєм, Сергій Лещенко, Олексій Степура, Валерій Калниш, Севгіль Мусаєва, Коба Аланія, Мирослава Гонгадзе”, – йдеться в анонсі. 

Показ відбуватиметься в умовах дотримання карантинних норм: запрошені мають бути в масках і тримати необхідну дистанцію.

Здійснено за підтримки Суспільного мовлення (НСТУ), Internews, Посольства Королівства Нідерланди в Україні, CFI Media Development, Європейської комісії, Ребекки Гармз і Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Як повідомляв ІМІ, 16 вересня виповнилося 20 років від дня зникнення українського журналіста Георгія Гонгадзе.

Liked the article?
Help us be even more cool!